zenart scent painting
zenart scent painting

Painting to a scent, senses

press to zoom
Forest
Forest

Expressive painting of a calm forest in acrylic.

press to zoom
Zenart exercise
Zenart exercise

Butterfly painted in acrylic as an exercise in expressive art.

press to zoom
zenart scent painting
zenart scent painting

Painting to a scent, senses

press to zoom
1/4

Kreativ mindfulness,


Teman;

FÄRG - Färgers personlighet

SINNEN - Måla med fokus på alla sinnen.

RELAX - Flödesövningar från Asien

VISION - Skapa ett visionscollage

SYMBOL - Designa din egen symbol

SKISS - Din berättelse i linjer

 

Mål; Kursen ger dig en verktygslåda med övningar för kreativ mindfulness.

Alla övningar är utformade för att ha kul, slappna av och reflektera. De kan förbättra din fokus och öka din koncentrationsförmåga. 

Övningarna är inspirerade av erfarenheter och lärdomar från Iran, Bali, Singapore, Kina, Japan, Australien, Malaysia och Sverige, 

 

För vem: Den här kursen passar dig som är intresserad av att uttrycka dig kreativt. Du kan vara nybörjare eller konstnär. Kursen är utformad kring övningar som utökar dina kreativa tekniker för att uttrycka dig, ha kul och slappna av. En perfekt kurs också för dig som inte gillade bild i skolan.

 

Hur: Under 6 veckor får du en ny modul varje vecka. Modulen har en pdf och en video med instruktioner och exempel. Varje vecka kan du skicka in dina uppgifter för personlig feedback. Zenart har också en Facebook grup som endast är öppen för studenter.

Varje modul tar 2-3 h per vecka. Du kan göra uppgifterna när det passar dig under veckan. Du har inloggningen till kursen för 12 månader. 

 

Material: 30 akryl papper, röd, vit, blå, gul och svart akrylfärg, en svart vattenfast tuschpenna, 2 penslar, ett limstift och 5 st gamla magasin (för visions collage)

 

En konstkurs för att varva ner, njuta och möta din intuition!

 

Varför skapade jag den här kursen:

Jag skapade den här kursen för att jag började använda konst efter min meditation som ett sätt att slappna av . När jag lärde mig att stänga av "pressen på att skapa något fantastiskt" så började mina bilder överraska mig. Inte för att de blev konstverk, utan för att jag lärde mig saker om mig själv. Dessutom hade jag kul, och insåg att jag såg fram emot en kreativ stund med mig själv. Jag började studera forskning i ämnet och insåg att forskare hade funnit samma fördelar. Inom forskningen betecknas det som kulturhälsa.

Reducering av stress och ångest, som  leder till ökad fokus och bättre minne.  Det har även blivit en resa i en ökad självkännedom.


 

"Trots att jag har ägnat mig åt kreativa verksamheter i hela mitt liv så var detta något helt nytt.

Jag tecknar, målar, slöjdar osv. Den här kursen öppnade upp ett seende som jag inte trodde att jag hade.

Att få lov att använda sina sinnen på det här meditativa sättet var något helt nytt, och något jag tar med mig i min övriga verksamhet.

Det kan ibland vara svårt att släppa krav man har på sig själv, men den här kursen hjälpte mig med det.

Modulerna som hörde till kursen har också varit mycket användbara i andra områden i mitt liv.

Till exempel den personliga färgskalan var något som fick mig att verkligen fundera på vem jag egentligen är och vad som har format mig.

Något jag tar med mig ut i livet."

Theresa Vidjeskog Ahlman, Karlstad