top of page

Tankar som begränsar möjligheter och hur de kan förändras

Igår handlade min kreativa meditation om att bli medveten om tankar jag tänkt (speciellt när jag är trött) som är fantastiskt bra tankar om man vill stanna kvar precis där man är i livet. Inte de tankar som ger utrymme för expansion och visioner.

Snarare tankar som ger en känsla av oro och ångest.

Hur jag stoppat mig själv genom tankar!

Det kan vara alltifrån vad jag har tänkt när jag såg mig själv i spegeln eller när jag skulle välja en tavla att skicka in till en konsttävling.


Kreativ meditation teckning och skriven reflektion Zenart

Kanske en inte helt ovanlig tanke?

Skriv gärna en kommentar om du känner igen dig.


En av de sakerna som gör att jag fortsätter med min kreativ meditation är jag blir medveten om saker jag tänker, känner och gör som jag vill utveckla och andra som jag gärna slutar med. En annan är att se alla positiva förändringar jag gör och lära mig mer om vad som är viktigt för mig.

Det handlar också om att jag gillar att min mentala träning är fylld av färg!


Kreativ meditation utomhus med skissbok och pennor vid älven

För morgonens kreativa meditation bestämde jag mig för att njuta av morgonen ute!

Att vara utomhus gör det enklare att vara närvarande med alla sinnen för mig.

Jag var nyfiken på att försöka förstå mer om vad jag tänkte på igår. Helt enkelt reflektera över hur jag kände idag.Att bli medveten om en tanke kan frigöra kraften från den!


När man har sett något, blir förändring enklare. När vi skissar, skriver och reflekterar så kan vi ha en inre konversation och när vi gör det till en vana så börjar vi kunna se vår egen förändringsprocess.

Den här förändringen är inte linjär. Om det är något jag är säker på i min egen process så är det två saker. Förändring fungerar utmärkt när jag tar ett litet steg i taget, jag kör alltid i väggen när jag ska gå "göra allt på en gång i någon livsförändring". (Det gäller för mig jag har träffat många som känner tvärsom.)

Jag har också lärt mig att hur mycket jag än VILL och ÖNSKAR så är förändringen inte linjär. Speciellt inte om det är en tanke som blivit en automatisk vana.

Batteriet ligger i teckningen då jag ser att min energinivå och tankebana brukar följa varandra.
När jag funderar på hur jag vill förändra mina begränsande tankar, så vill jag ge mig själv utrymme för förändring i tid. Vilket gör att det också blir ett tema som jag kommer att komma tillbaka till i min process med Kreativ Meditation.


Jag försöker se på mina reflektioner med intuitiv nyfikenhet.

För mig är den här processen en vana av att lyssna inåt.

Jag startar med att landa med en kort meditation, sedan kommer bilden och sist den skrivna reflektionen. Jag håller tiden med ett timglas. (Gillar att den inte plingar, eller är kopplad till jobb.)


Att engagera alla sinnen och göra upplevelsen till något som jag längtar efter är en viktig del för att det är en vana som jag nu har gjort i många år.
Här är utsikten när jag gick hem.

Blir du nyfiken på att starta? Det finns en onlinekurs att börja här. Har du friskvårdsbidrag så kan du också köpa kursen via Epassi eller Wellnet titta efter Zenart.


Vill du gå en fysisk kurs så sänd mig en intresseanmälan till ingela@zenart.info.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page