top of page

Kan man meditera i Prada?

En deltagare i Singapore frågade mig om: Kan man meditera i Prada?


Naturligtvis kan du meditera i princip i vad som helst eller var som helst, och en kort meditation på tre till fem minuter är mycket bättre än ingen alls.

Då kan det också vara lättare att få in en vana att meditera.

En vän till mig mediterar i sex minuter, det är tiden på hennes äggklocka. När vi bygger en vana har vi god hjälp av att strukturera den nya vanan men något vi redan har automatiserat som att koka ägg eller borsta tänderna.

Jag hade en student i kreativ meditation som hade mediterat i sjukhusets cafeterian under 20 minuter av sin lunchrast varje dag på jobbet i över 20 år.

Det var hennes ögonblick för att få balans och energi till jobbet som akutsjuksköterska. Hon mediterade på en plats fylld av människor och ljud.


Vi kan alla hitta vårt eget sätt att meditera med kreativitet eller med en guidad video det viktiga är att komma igång och hitta den form som passar ens egen vardag.

Under en kurs i kreativ meditation får du pröva en rad olika meditationstekniker samt mindfulnessövningar för att du ska hitta något som fungerar för dig.


Om jag inte mediterar på ett par veckor märker jag en stor förändring i hur jag tänker och hur bra jag kan skapa eller producera stort arbete. Precis som med träning handlar meditation eller mindfulness om att hitta en vana och en stil som passar dig. För mig förbättrade det mitt välbefinnande även om jag gjorde en kort meditation på 5 minuter på morgonen.För mig var ett av de bästa råden jag hade för att börja meditera att börja med att sätta på en låt och vara närvarande i den låten.


Helst bara lyssna, om du har svårt att sitta still pröva rörelse.

Att sitta ner och färglägga, eller göra en Mandala är också en aktiv form av meditation som minskar stress.


Lämna gärna en kommentar på vad du har gjort för att bygga in sätt att koppla av i vardagen.


Har du ett friskvårdsbidrag via Epassi eller Wellnet kan du nu gå en onlinekurs i Kreativ Meditation under tre månader för att komma ihåg och bygga en vana för hälsa och välbefinnande med meditation, skapande med mindfulness och självreflektion.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page