top of page

Reflektion efter meditation

Uppdaterat: 16 mars 2023

Kreativ Meditation har nu varit en vana sedan 2014 och därför byter jag då och då material.

Att dricka en kopp varm choklad med havssalt och chili har blivit en vana när jag gör min självreflektion vid månadens slut.


Jag har målat mina reflektionsbilder på lösa akvarellpaper med flytande tusch. Jag tycker om att jag kan lägga ut dem bredvid varandra på ett stort bord när jag gör mina reflektioner.

För att jag ska prioritera och ta mig tid till den här stunden så har jag skapat en vana byggd på saker som jag tycker om. En bra spellista med favoritmusik, min bästa penna och anteckningsbok men viktigast av allt är att ha gott om tid så att jag kan skriva tills jag känner mig nöjd och färdig.När jag laddade ned bilder för den här artikeln blev det tydligt hur olika mina veckor ser ut.

Utseendet på veckorna följer hur jag mår, mina känslor och vad som har hänt under veckan.

Just att ha bestämt en tid för att lyssna på sig själv, är som att ha ett inbokat möte med sin intuition för att lära sig mer om sina egna mönster.


Jag tar mig tiden för jag har upptäckt så mycket om mig själv på den här resan, och jag ser att andra som prövar metoden upplever samma sak.


Att jag mediterar och skapar innan ger mig en klarhet och fokus när jag ska reflektera.


Blir du nyfiken på att lära dig hur så finns det nu en online kurs i kreativ meditation, du kan även gå den som friskvård.


Bild från månadsreflektion i Kreativ MeditationVi lyssnar på andra dagligen hela tiden, så att ha en söndag i månaden då jag tar mig en längre stund att lyssna på mig själv har varit en oerhört viktig rutin för mental hälsa och att lära känna mig själv.

Man skulle även kunna beskriva det som personlig utveckling i färg, för det är något med bilder skapade direkt från meditation. Det är som meditation öppnar en dörr för vår kreativitet och vårt omedvetna. Ofta har jag sett en bild, och insett att det här är precis vad jag behöver förändra, men jag hade ingen tydlig tanke om hur mönstret såg ut.


Lycka till med din egen reflektion och har du frågor så lämna gärna en kommentar.

Comments


bottom of page